Hay opent eerste Belgische flagshipstore

© Hay

Het Scandinavische designmerk opent zijn eerste flagshipstore in Gent.

Zo’n zeven jaar geleden stampte Rolf Hay een nieuw designmerk, dat hij naar zichzelf noemde, uit de grond. Daarmee wou hij vooral de iconische Deense designtradities uit de jaren vijftig en zestig nieuw leven inblazen.

Dit weekend opent Hay tijdens het Gentse designevent Oeverture zijn eerste Belgische flagshipstore. “We voelen dat er in Gent en België algemeen nood is aan een nieuw hip merk dat de grenzen van het hedendaagse design durft verleggen tegen scherpe prijzen. We willen mensen aanspreken die hun gading niet vinden in de grote woonwinkels, maar ook niet het budget hebben om high end design te kopen”, stelt zaakvoerder Yves De Moor.

Hay werkt samen met een team van freelance designers. Sommigen onder hen, zoals Louisse Campbell, Jakob Wagner en Leif Jorgensen, genieten al internationale faam. De collectie van Hay bestaat onder andere uit stoelen, krukjes, tafels, zitbanken, lounges, opbergers en kussens.

Rubberbootje

Intussen is de collectie een gevestigde waarde in thuisland Denemarken en wist Hay al verschillende prijzen in de wacht te slepen. In Gent zit het team van ‘A first luxe, een interieur- en adviesshop, achter de flagshipstore.

Die heet voluit ‘Hay Flag Rubberboat Store’. “Achter rubberboat moet je niet echt iets zoeken, we vonden het gewoon leuk klinken. Aangezien je bij Flagship een grote winkel verwacht en onze shop dat niet echt is”, besluit De Moor.

Elien Haentjens

HAY Flag Rubberboat Store, Hoogpoort 33D, 9000 Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content