Handige zetel met opbergvakken

Eastpak en Quinze & Milan hebben de handen in elkaar geslagen.

Stijlvol, robuust en functioneel: dat zijn al decennialang de kenmerken van Eastpak. Dat rugzakkenmerk met Amerikaanse roots heeft een zwak voor Belgiƫ.

Niet alleen is hun hoofdkantoor gevestigd in Klein-Brabant, ze deden ook al een beroep op Belgische ontwerpers voor beperkte edities: Walter Van Beirendonck tekende zes jaar geleden een rugzak, net als Raf Simons die drie seizoenen lang een Eastpak-collectie bracht.

Ook het jongste experiment van Eastpak is aan een Belgisch bedrijf gelinkt. Samen met Quinze & Milan uit Kortrijk werkt het nu een collectie zitbanken uit, die luistert naar de naam Built To Resi(s)t.

Opbergvakken

De doorgaans abstracte lijnen van de meubelmakers lieten zich probleemloos combineren met de typische felle kleuren en heftige prints van de rugzakkenmakers.

Het resultaat is dus iets tussenin: de bank werd namelijk van opbergzakken, ritssluitingen en handvatten voorzien, zodat boeken, magazines, afstandsbedieningen en laptops erin opgeborgen kunnen worden.

Het project is voorgesteld op de Meubelbeurs van Milaan. Momenteel reizen enkele stukken naar de International Contemporary Furniture Fair in New York. De collectie bestaat naast zetels ook uit poefjes, die in zes verschillende soorten stof beschikbaar zijn.

Isabelle De Bremaeker/Leen Creve/Elien Haentjens

De zitbank is verkrijgbaar vanaf 400 euro. Bestellen kan vanaf juli in de winkels van Quinze & Milan en via de site.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content