Handig gidsje Design Shop’in over Luik gelanceerd

© Pascal Koch

Deze gids laat bezoekers kennismaken met Luik als hedendaagse design- en architectuurstad.

Dat Luik kan bogen op een eeuwenoude, illustere geschiedenis, blijkt onder meer uit het prinsbisschoppelijk paleis en de schat van de voormalige Sint-Lambertus-kathedraal, die ooit op de huidige Place Saint-Lambert prijkte. De restanten van de kathedraal zijn nog te zien in het Archéoforum onder het plein.

Met zijn ontwerp voor het station Luik-Guillemins zette Santiago Calatrava de stad ook op de hedendaagse kaart. Om dat aspect nog sterker in de verf te zetten bracht de Toeristische Federatie van de Provincie Luik recent het handige gidsje ‘Shop’in Design’ uit. Ook andere hedendaagse architectuur in Luik, zoals het winkelcentrum Mediacité van Ron Arad of het bioscoopcomplex Cinéma Sauvenière van het architectenbureau V+, komt aan bod.

In het eerste deel van de gids staan de Luikse ontwerpers, zoals designer Pascal Koch en mode- en designontwerper Giovanni Biasiolo, centraal. Biasiolo brengt zijn creaties zelf aan de man, in zijn winkel in hartje Luik. Het werk van Koch is dan weer te koop bij Sit On Design, dat samen met een vijftiental andere adresjes deel uitmaakt van het lijstje met trendy design- en modewinkels.

In een volgend stuk focust ‘Design Shop’in’ op de hedendaagse kunstgalerijen, zoals onder meer Espace 251 Nord en Galerie Nadja Vilenne. Het vijfde en laatste hoofdstuk neemt je mee naar enkele trendy restaurants, zoals Frenz, Les Coulisses en Le bruit qui court. En last but not least: achteraan in het gidsje is een handig, opvouwbaar plan geïntegreerd.

Naar aanleiding van de gids lanceerde de toeristische dienst een speciaal arrangement, namelijk de city trip Shop’in Design. Het moet de faam van Luik als designstad meer kracht bijzetten. Ook de komst van het Designcentrum, ter promotie van het Waalse design, zal daar in de toekomst toe bijdragen.

Elien Haentjens

Tip: wie ook het glorierijke verleden van Luik wil ontdekken, kan tot 20 mei 2012 in Le Grand Curtius terecht voor de historisch boeiende tentoonstelling ‘Ernst van Beieren, een Luikse prins in het moderne Europa’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content