Haal een stukje Venetië in huis

© David Chipperfield

Architect David Chipperfield ging creatief aan de slag met de Venetiaanse aanmeerpalen.

Venetië spreekt voor veel mensen tot de verbeelding, met zijn romantische bruggetjes en gondels. Die romantiek kan u nu ook zelf in huis halen, met een boekenkast gemaakt van Venetiaanse aanmeerpalen.

Het Italiaanse meubelmerk ‘Riva 1920’ vroeg kunstenaars uit verschillende sectoren om creatief aan de slag te gaan met de ‘briccole di Venezia’, de kastanje-eiken aanmeerpalen waar de gondels aan worden vastgemaakt.

Architect David Chipperfield, die ook het Neues Museum in Berlijn renoveerde, creëerde met het kastanjehout een boekenkast. Volgens Chipperfield geen makkelijke opgave omdat het hout in zijn natuurlijke vorm al mooi is. Die schoonheid en kwaliteit tijdens het productieproces behouden was niet eenvoudig volgens de architect.

Doordat de boekenkast is gemaakt met historisch materiaal ontstaat een uniek ontwerp. Zo is op de boekenkast van Chipperfield duidelijk te zien dat het hout is aangetast door het tij.

In totaal werkten meer dan twintig kunstenaars mee aan het project. De ontwerpen werden tijdens de Designweek in Milaan tentoongesteld in het Triennale museum.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content