Grootmoeders voorraadrekje

kruidenrekje © d

Een tante van mij had thuis al heel lang porseleinen potjes/kannetjes in een rek staan waar ze niets meer mee deed. Wij mochten deze hebben om te verkopen en de opbrengst zou dan naar onze dochter mogen gaan.

Ik was deze potjes eens goed aan het bekijken en zag aan de onderkant een stempel van Manifacture Imperiale Royale Nimy.

Hier ben ik eens naar gaan zoeken op internet en zo kwam ik aan uw e-mail adres.

Wij zijn zeer benieuwd hoe oud dit kan zijn en of dit nog enige waarde heeft.

Bijgevoegd enkele foto’s.

Het houten rek dat er bij zit, hoort er volgens mij oorspronkelijk niet bij, maar ik kom uit een timmermansfamilie, dus ik denk dat dit iemand uit de familie dit lang geleden ooit heeft gemaakt.

Kunt u iets vertellen over deze porseleinen set?

Het kruidenrekje van grootmoeder.

Dit is ook weer een tijdsdocument, want zo zie je best waarmee onze voorouders, in die tijd nog vooral de dames, kookten. Veel kruiden gebruikten ze niet, in tegenstelling tot de Britten en Nederlanders die door hun wereldhandel meer kruiden in huis haalden. Dit typisch Belgische rekje, vervaardigd in de faiencefabriek van Nimy, stamt uit de jaren ’20. Het rekje kan wel origineel zijn. Het is een leuk setje, maar daar bestaat tegenwoordig niet zoveel belangstelling meer voor, waardoor de waarde amper hoge ligt dan 30 à 40 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content