Groetjes uit Vector City: Musketon presenteert uniek boek

© Vector City

We hoeven illustrator Musketon niet meer voor te stellen. Na een succesvolle crowdfundingcampagne stelt de creatieve duizendpoot nu zijn laatste project voor waar heel wat mensen over de hele wereld aan hebben meegewerkt: Vector City.

Het zaadje werd vermoedelijk geplant toen Bert Dries, de Limburger achter Musketon, zijn fans via Facebook opriep om foto’s van hun huizen door te sturen, die hij dan vervolgens in typische Musketonstijl natekende. Een goede stijloefening of een slimme marketingcampagne: de reacties waren ontzettend enthousiast. Zo enthousiast zelfs dat Dries besloot er iets meer mee te doen.

Enter Vector City, een volledig geïllustreerde stad vol kleur en afwisselende architecturale stijlen. Het werd een gigantisch project waarvoor de tekenaar logischerwijs ook hulp vroeg.

“Idealiter wordt het een stad bestaande uit 100 huizen, waarvan mensen één of meerdere huizen kunnen “kopen” om zo bij te dragen aan het project. Wie een huis in het project wil, stuurt me een foto of een Google Streetview afbeelding van zijn of haar huis door, en ik neem die op in mijn tekening. Wanneer de stad klaar is wordt-ie als limited print verzonden naar de mensen die het project hebben gesteund”, adus Dries.

Hij startte een Kickstarter op om zijn minimumkosten te dekken en haalde op amper twee dagen het gewenste bedrag op. Daarna werkte hij zes maanden aan zijn Vector City, dat nu als boek uitgegeven is. Je kan alvast delen van de stad bekijken op www.musketon.com.

Vector City wordt uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content