Google eert Henry van de Velde

De Google Doodle van 3 april is gewijd aan de 150ste geboorteverjaardag van de Belgische schilder, designer en architect Henry van de Velde.

De Google Doodle van 3 april is gewijd aan de 150ste geboorteverjaardag van de Belgische schilder, designer en architect Henry van de Velde.

Strip tekenaar François Schuiten, die in 2003 al de van de Velde postzegelreeks tekende, ontwierp de Doodle-tekening. In de doodle staat de “G” voor van de Veldes picturale en pointillistische periode en de “O” voor zijn grafische werk, als tekenaar van Arts en Crafts. De tweede “O” verwijst naar zijn ontwerpen voor meubilair en gebruiksvoorwerpen en de daarop volgende “G” slaat op de architect en zijn belangrijke concepten zoals voor de Théâtre des Champs Elysées in Parijs.

De letter “L” staat dan weer voor de Boekentoren van de Gentse Universiteit, met onderaan de “L” een verwijzing naar de artistieke ontwerpen voor de Belgische Spoorwegen. De “E” tot slot staat voor de poort naar een andere wereld.

Het is niet toevallig dat de Gentse Boekentoren als opvallend bouwwerk in de Google Doodle verwerkt zit. Google en de Gentse Universiteitsbibliotheek werken sinds eind 2007 samen om op termijn 300.000 copyrightvrije boeken te digitaliseren en online aan te bieden. De Google Doodle is te zien in België, Nederland, Duitsland, Frankijk, Oostenrijk en Zwitsersland. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content