Ganda 21: ga op creatieve ontdekkingstocht door Gent

In de winter baadt hartje Gent in een gezellige sfeer. Wie even verder wandelt dan de grote winkelstraten ontdekt rustige buurten waar creatieve kunst- en antiekhandelaren schitterende collecties exposeren.

Unieke Art nouveaulamp van Moran & Hastings, collectie Galerie St-John
Unieke Art nouveaulamp van Moran & Hastings, collectie Galerie St-John© –

Deze handelaars verenigen zich voor een mooi evenement, Ganda 21. Het fraaie circuit verlaat de platgetreden paden en brengt via de Burgstraat, Oudburg, Belfortstraat, Baudelostraat, Onderbergen en de Ottogracht naar Sint-Jacobs of de Kouter. Onderweg bezoek je juwelenzaken, kunstgaleries en antiquairs die zowel antiek als vintagedesign aanbieden.

Hier en daar pik je ook een tentoonstelling mee, bij Moniek Heyvaert over juwelen; in de Galerie Sint-John een expo over Bartsoen, Delvin en Den Duyts. Bij De Pauw-Muller en Jan Muller ontdek je de klassieke antiek, bij Emil Fonfoneata zilverwerk en in de Galerie San Miguel schilderkunst uit de 19de en 20ste eeuw.

Het moet gezegd, Gent telt wellicht de grootste concentratie aan antiquairs, galeries en decorateurs van het Vlaamse land, met een allround aanbod van de middeleeuwen tot nu. (PS)

De Ganda 21-wandeling gaat door op twee weekends, van 27- 29 november en 4- 6 december. Alle informatie is terug te vinden op www.ganda21.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content