Futuristisch vliegtuig onthuld door Airbus

© Airbus S.A.S.

Vlieg mee naar het jaar 2050 met de Concept Plane van Airbus.

De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft het ontwerp onthuld van The Airbus Concept Plane, een vliegtuig uit het jaar 2050.

Het vliegtuig van de toekomst zal volgens Charles Champion van Airbus gebouwd zijn “zoals een vogel”, met een lichtdoorlatend en zelfs doorzichtig membraan. Elke passagier zal met een simpele handdruk de vliegtuigwand in de buurt van zijn stoel ‘open’ of ‘dicht’ kunnen switchen.

Gedurende de hele reis worden de reizigers begeleid door het servicesysteem van het vliegtuig. Dat reageert op de behoeftes van de klant door bijvoorbeeld de stoelen aan te passen aan het lichaam van de passagier.

Een partijtje luchtgolf Reizigers hoeven zich tijdens de reis ook absoluut niet te vervelen. Naast muziek luisteren of films kijken, kunnen ze holografisch gamen, virtueel kleding passen aan de hand van hun foto en zelfs een virtueel partijtje golf spelen. Voor wie zich even wil ontspannen, is er de relaxsectie met massage en acupunctuur.

De energie voor al dit elektronische vernuft wordt gerecupereerd uit de lichaamswarmte van de passagiers. Het materiaal van de cabine kan zichzelf schoonmaken en zelfs herstellen.

Het ontwerp van de Concept Plane is het resultaat van een brainstorming. Concrete plannen om het vliegtuig in realiteit om te zetten, zijn er echter nog niet. (TV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content