Frans Masereel

Het werk zou een originele tekening in inkt op papier zijn van F(rans) M(asereel). Kan ik min of meer zeker zijn van de authenticiteit? Als het echt is, wat is het dan waard (ongeveer)?

Frans Masereel

.

Frans Masereel (Blankenberge, 1889 – Avignon, 1972) was een belangrijke schilder die vooral als illustrator internationaal naam maakte. Zijn houtsnede werden veelvuldig gebruikt als boekillustraties. In 1911 vestigde hij zich in Parijs en vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog al pacifist naar Zwitserland.

Links

.

Masereel was een linkse kunstenaar. Hij trok ook voor en na de oorlog meermalen naar Rusland en China. Zijn houtsneden waren niet zelden aan aanklacht tegen de sociale onrechtvaardigheid en de onderdrukking door de grootmachten. Zijn expressieve stijl, met een voorkeur voor zwart-wit kontrasten, is heel karakteristiek. Frans Masereel maakte ook een belangrijke carrière in Duitsland en gaf ondermeer les in Saarbrücken. Zijn werk wordt ook in Duitsland verzameld. Dit ziet er, voor zover de dat op de foto kunnen zien, een typische Masereel schildering uit, uitgevoerd met Chinese inkt op papier, een techniek die hij veel gebruikte. De waarde, indien origineel, ligt rond de 1.200 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content