Fototentoonstelling geeft unieke inkijk in het huis van Magritte

Ceci n'est pas un Magritte © gf

Wie zich wil onderdompelen in de wereld van de beroemde Belgische surrealistische kunstschilder René Magritte, moet de unieke fototentoonstelling van René Stoeltie gaan zien in Sint-Martens-Latem.

In 1985 ontmoetten journaliste Barbara Stoeltie en fotograaf René Stoeltie voor het eerst de Georgette Magritte, de weduwe van de bekende Belgische surrealist. Barbara en René Stoeltie verwierven in de loop der jaren een internationale faam met hun prachtige interieurreportages in de meest selecte magazines, zoals The World of Interiors, waardoor ze overal ter wereld entrees hebben.

Sinds kort runnen ze in Sint-Martens-Latem een schitterende fotogalerie en nu pakken ze uit met de unieke en nooit eerder geëxposeerde foto’s, die ze destijds hebben genomen in het huis van René Magritte.

Uiteraard toen het nog door Georgette werd bewoond en alle documenten en kunstwerken aanwezig waren. Ze hebben elkaar trouwens heel wat keren mogen ontmoeten. Barbara schreef interviews en René nam foto’s, samen met de al even bekende fotograaf John Vaughan. Zo brachten ze een unieke getuigenis samen die nu dus wordt geëxposeerd.

De expo ‘Ceci n’est pas un Magritte’ loopt in de Gemini Art Gallery, Dorp 14a te Sint-Martens-Latem, vanaf 9 juni tot eind juli, elke zaterdag en zondag van 11 tot 18u, alsook op feestdagen en op afspraak. www.thegeminiartgallery.com. (PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content