Fotografeer eens een Panton Chair

Fotografeer eens een Panton Chair

De Panton Chair viert zijn vijftigste verjaardag. Naar aanleiding daarvan organiseert Vitra, het designlabel dat de stoel destijds commercialiseerde, een fotowedstrijd.

Toen Vitra de extravagante stoel van de Deen Verner Panton in 1959 op de markt bracht, kon niemand vermoeden dat deze stoel zich zou ontwikkelen tot een icoon van het design van de twintigste eeuw. Sindsdien maakte hij een hele evolutie door. Eind de jaren negentig werd de vierde en laatste door Verner Panton geautoriseerde versie gemaakt: een volledig recylceerbare stoel uit polypropyleen. Met dit materiaal werd de droom van Panton werkelijkheid: een stoel van kunststof als betaalbaar industrieel product..

Vitra viert de vijftigste verjaardag met een fotowedstrijd. Het is op zoek naar een afbeelding die de werkomgeving, de ontwerpen of de inspiratiebronnen van Verner Panton illustreert. De foto moet ook niet-kenners aanspreken. U hebt tot 2 september om hem door te sturen en kans te maken op een Heart Cone Chair ter waarde van 2.641 euro. De winnaars worden bekend gemaakt op 8 september.

Meer info via: http://www.vitra.com>

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content