Flex wint een Dieline Award met Hue

De jury van The Dieline Package Design Awards 2013 hebben de verpakking geselecteerd dat FLEX/theINNOVATIONLAB gecreërd heeft voor Philips Hue.

De jury van The Dieline Package Design Awards 2013 hebben de verpakking geselecteerd dat FLEX/theINNOVATIONLAB gecreërd heeft voor Philips Hue als winnaar voor een prestigieuze The Dieline Award. In de categorie Technology & Games won de verpakking voor Hue de 2de plek.

Hue is een persoonlijk draadloos verlichtingssysteem dat je toelaat om je eigen thuis verlichting te creëren en te bedienen via je persoonlijk smart device. Hue geeft je de kans om de kleuren te veranderen en wit waarden in te stellen op een speelvolle en interactieve manier. Je kan het gebruiken zoals je zelf wil: creër licht instellingen op basis van kleuren van je favoriete foto’s, kies uit licht recepten gemaakt door experts of stel handige timers in.

Het design van de HUE verpakking vertelt duidelijk het verhaal van de speelse interactiviteit door het gebruik van een kleurenwiel : een intuïtieve manier om het systeem uit te leggen zonder woorden. Mensen kunnen de kleur veranderen van de uitgesneden lamp door met de schijf te draaien. Dit nodigt hen uit om in de winkel de verpakking vast te nemen, het product te begrijpen en het te ervaren.

Het kleurenwiel is er niet enkel als fun factor, het voegt ook informatieve waarde toe. Na het openen van de doos wordt de achterkant van de draaischijf gebruikt om je door de stappen van de instalatie te nemen. Deze zijn makkelijk te begrijpen aangezien de componenten die beschreven worden er vlak naast liggen. De manier waarop de componenten geplaatst zijn in de doos verwijst naar de draadloze verbinding tussen de lampen en de control unit. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content