Fleurige keuken op kindermaat

© Levis

In een keuken wordt intensief geleefd. Samen ontbijten, lunchpakketten maken, opruimen. Als iedereen ’s avonds weer thuis is, luister je er naar de verhalen. Kinderen maken huiswerk aan de keukentafel of spelen terwijl jij begint te koken of even op adem komt met een kop koffie.

De keuken is met andere woorden het kloppend hart van het huis. Zorg ervoor dat hij niet alleen kindvriendelijk, maar ook heel veilig is.

Eigen smaak

Een keuken richt je naar eigen smaak in: landelijk, strak, zuiders, hedendaags. Het kleurgebruik speelt daar een belangrijke rol bij. In een minimalistische keuken zijn bijvoorbeeld overwegend bleke kleuren met een kleuraccent mooi, in een landelijke keuken passen warme natuurtinten.

Wil je de keuken een andere look geven zonder alles te vernieuwen? Met een paar likjes verf in een andere kleur, creëer je een nieuwe sfeer. Met de Levis Visualizer app kun je dankzij augmented reality Levis verfkleuren op jouw muren zien. Ideaal om alle kleurtjes uit te proberen en de beste keuze te maken! Je kunt de app gratis downloaden via deze link.

Fleurige keuken op kindermaat
© Levis

Keukenhulpjes

Kinderen helpen graag mee in de keuken. Voor de jongsten zijn stevige krukjes onmisbaar, zodat ze overal goed bij kunnen. Schilder ze in hun favoriete kleur, zo heeft elk kind een eigen krukje. Leuk is ook als hun snijplank en andere keukenspulletjes in dezelfde kleur zijn.

In de keuken kan het gezellig druk zijn. Kinderen brengen vriendjes mee. Of je organiseert een kookavond met de buren. Dan kan je extra stoeltjes goed gebruiken. Zorg voor een model dat je vlot op elkaar kan stapelen. En het mag er vrolijk aan toe gaan: geef elke stoel een eigen kleurtje dat in het interieur past. Het is uitnodigend en zo oogt de stapel stoelen fleurig. Die mag gezien worden!

Fleurige keuken op kindermaat
© Levis

Tekenen op bordverf

In de keuken is bordverf bijzonder handig. Schilder een stuk waarop je kinderen naar hartenlust kunnen tekenen. Een strook met bordverf is ook ideaal om boodschappen te noteren of om een weekoverzicht te maken met verjaardagen, uitstapjes, bezoek… Gebruik hiervoor de Ambiance Tablo: hoogkwalitatieve, extra matte verf met schoolbordeffect die je zowel op binnenmuren als op hout kunt aanbrengen.

Als je jonge kinderen hebt, hou je graag een oogje in het zeil. In de keuken valt voor hen ook altijd wat te ontdekken. Creëer een vaste speelhoek met veel kussens. Handig is een speelgoedbak op wieltjes waarin je, als het bedtijd is, alles snel opbergt. De bak kan je eventueel wegrollen. Kinderen zullen het enig vinden om de bak te beschilderen.

Kies kwaliteitsverf

Waterspatten, vuile kindervingertjes op de muur, gemorste ketchup… Een keuken schoonmaken, hoeft geen klus te zijn. Kies voor materialen en verfsoorten die je gemakkelijk en snel kan afwassen. Levis Expert Keuken biedt topkwaliteit. De matte acrylverf is ideaal voor muren en voor het plafond. Ze beschermt tegen alle mogelijke vlekken en is perfect afwasbaar. Zo blijft jouw keuken er jarenlang helemaal als nieuw uitzien. Geen vuiltje aan de lucht!