Flatscreen onopvallend integreren

Hoe integreer ik zo’n flatscreen onopvallend in mijn huis?

Een groot beeldscherm is aangenaam wanneer u naar uw favoriete programma kijkt. Maar hoe vermijdt u dat de televisie de hele woonkamer domineert?

1. Hang hem tussen de andere kaders: de meeste ultrasmalle en platte televisieschermen worden gekocht om aan de muur te hangen. In nieuwbouwhuizen is de bekabeling daarvoor soms al voorzien, maar anders moet u kabels onder het scherm tolereren. Of u schaft zich een van de eerste draadloze exemplaren aan. Zoals de Bravia EX 1 van Sony.

Hirotaka Tako, hoofd van het Europese Design Center van het Japanse elektronicamerk, is de bedenker van deze ingekaderde televisie. “Grote televisies nemen een groot volume in de muur in”, vindt hij. “Dat is soms storend. Ik vind het geweldig als het toestel compleet kan opgaan in een persoonlijke omgeving.” Tako bedacht een aantal foto’s om op het scherm in slaapmodus te zetten -Van Gogh of een rustgevend natuurbeeld- maar het is ook mogelijk om zélf foto’s of beelden op je scherm te zetten.

2. Zet hem naast de haard: Vuurig is een nieuwe Belgische telg in de jonge maar groeiende familie sfeerhaarden die op bio-ethanol werken. Ontwerper van deze nieuwe collectie is Axel Enthoven. De grootste haard is 2,35 meter lang en heeft dus plaats genoeg om een flatscreen naast te zetten. Geen problemen met veiligheid, want deze haarden zijn meer sfeermakers dan echte kachels.

Leen Creve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content