Fijn gepenseelde eendjes van Constant Artz

Eendjes aan de waterkant © e

Onlangs verkreeg ik een gesigneerd olieverf Constant Artz op board (zoals bijgevoegd) met een afmeting van 50 cm Br. x 40 cm.H.

Alhoewel voor mij een omijsting niet belangrijk is was het mij opgevallen dat deze vooral zeer duurzame en passend is.

Deze Nederlandse (?) schilder heeft naar men mij vertelde vooral zeer kleine werkjes gemaakt met steeds wederkerend onderwerp (18 x 24 cm)

Een stilleven met eenden had ik nog niet bepaald gezien en over de waarde van het grotere werk heb ik helemaal geen idee.

Kan u mij op weg helpen van authenticiteit en bepaalde schatting a.u.b.?

De eendjes van Artz

De eendjes van Artz zijn een begrip voor liefhebbers van Nederlandse romantiek. Kunstschilder Constant Artz (1870 – 1951), zoon van David Artz, was dol op eendjes…. Hij werd in Parijs geboren, maar zijn ouders keerden al in 1874 terug naar Den Haag dat ook een interessant artistiek centrum was dat in de ban geraakte van het impressionisme. Constant Artz was zelfs bevriend met de vermaarde Willem Maris, maar toch bleef hij onbewogen voor nieuwe trends en schilderde vooral eendjes aan de waterkant en hier en daar nog een landschapje. Artz maakte zowel olieverfjes als aquarellen. De waarde van deze fijn gepenseelde eendjes ligt rond de 600 à 700 euro. Het is best een aardig tableau!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content