Expo Kortrijk Creativity Week: de nieuwe generatie staat op

Anouck Kuyckx © GF

Tijdens de Kortrijk Creativity Week tonen jonge creatievelingen welke ideeën ze uit hun mouw schudden. Wij lichten er drie ontwerpers uit. De expo loopt van 23 tot 27 oktober.

1 / Natuurtas

‘Z.W. 1680 GR’ is de ietwat abstracte benaming die Anouck Kuyckx aan haar handtassencollectie gaf. Haar concept is dan weer duidelijk: een tas die geen restafval oplevert tijdens de productie ervan. Door de verschillende kleine onderdelen van een tas blijft er naast een afgewerkt product ook veel afval over dat niet gerecycleerd kan worden. De PXL-masterstudente gebruikt bioleer voor haar ontwerpen waarvan de resten intact blijven, zodat ze een tweede leven kunnen krijgen.

Expo Kortrijk Creativity Week: de nieuwe generatie staat op
© GF

2 / Knutselkast

Als we steeds kleiner gaan wonen, hoe passen onze meubelen dan nog allemaal in ons huis? Op die vraag trachtte KASK-studente Emma De Simpelaere een antwoord te vinden. Met Waves bedacht ze een speels en modulair ontwerp voor een kast die je kunt aanpassen op basis van je beschikbare ruimte. Je kunt de kast zelfs omvormen tot een zitmeubel. Compact comfort voor een nieuwe generatie.

2
2© GF

3 / Buishaus

Aansluitend in het rijtje creatieve geesten die zich door het Bauhaus lieten inspireren: Joeri Van Evelingen. De student Interieur & Meubelontwerp aan de Thomas More Hogeschool creëerde met zijn Walk the Line-stoel een variant op het klassieke geplooide Bauhaus-meubel. De student boog een lange buis om tot een eigentijds frame dat ook Walter Gropius zelf met een glimlach zou goedkeuren.

Buishaus
Buishaus© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content