Expo: drie aanraders voor Design September in Brussel

© GF

Een maand lang staat onze hoofdstad met meer dan honderd evenementen helemaal in het teken van Belgisch en internationaal design. Een greep uit het uitgebreide aanbod van Design September.

1. keramiek in de kijker

Op verschillende locaties in Brussel krijg je de kans om je in de ateliers en het werk van hedendaagse keramische ontwerpers onder te dompelen. De organisatie achter Design September stippelde een Arts&Crafts-parcours uit langs meer dan tien tentoonstellingsruimtes in de stad. In de pop-upgalerie in Area 42 stoot je uiteindelijk op de expo Modern Keramisch, een verzameling van exclusieve kleicreaties van Belgische en internationale kunstenaars.

Modern Keramisch, 7 september tot 30 september, Paleizenstraat 46, Brussel.

Expo: drie aanraders voor Design September in Brussel
© GANEFONTAINE

2. De betere rommelmarkt

De grootste vintage-designmarkt van Europa vind je op Belgische bodem. Tijdens de Brussels Design Market ontvangt de site van Tour & Taxis zo’n honderd exposanten en meer dan zevenduizend bezoekers. Snuister er tussen Scandinavische, Belgische of Italiaanse collector’s items, verborgen parels en vintage vondsten uit de twintigste eeuw. Nieuw is een ruimte die specifiek in het teken staat van hedendaags design. Naast de iconische werken van onder meer Le Corbusier of Eames krijgen (opkomende) Belgische ontwerpers zo hun plekje om hun meubelen aan de man te brengen.

Brussels Design Market en Contemporary Design Market, 28 en 29 september, Tour & Taxis, Havenlaan 86C, Brussel.

2
2© Anthony Girardi

3. Hier brandt de vaas

Naar aanleiding van de veertiende editie van het designevenement dook ontwerper Xavier Lust zijn atelier in. Voor het eerst in zijn carrière werkte de designer aan een porseleinen model dat als lamp én als vaas kan dienen. Deze speciale Design September-productie is de hele maand lang te bewonderen en te koop, onder andere tijdens de Contemporary Design Market in Tour & Taxis.

Prijs op aanvraag, xavierlust.com

3
3© GF

Design September loopt van 5 tot 30 september. Meer activiteiten vind je op designseptember.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content