Evenaart de Jacques Grange-veiling die van YSL?

Moutons van Les Lalanne (Claude and François-Xavier Lalanne) © -

Dit zal wel wat overdreven zijn, maar bij Sotheby’s Parijs verwachten ze wel een zeker YSL-effect voor de veiling van de collectie van de wereldvermaarde interieurdesigner Jacques Grange op 21 en 22 november.

En uiteraard is er ook een link. Jacques Grange heeft voor Yves Saint Laurent en Pierre Bergé woningen ingericht, onder meer hun landgoed Château Gabriel nabij Deauville.

Grange (°1944) mag onder zijn klanten heel wat beroemde namen noteren. Hij richtte ook woningen in voor Paloma Picasso, Francis Coppola, Ronald Lauder, Terry de Gunzburg, François Pinault, Karl Lagerfeld en Alain Ducasse.

Hij was dus de decorateur van de happy few. Jacques Grange is ook op en top Frans en zijn stijl is door en door eclectisch. Hij mixt antiek met moderne of hedendaagse kunst. In zijn prachtige flat in het Palais-Royal kwam iedereen over de vloer om zijn eigen collectie van kunst, oudheden en curiosa te bewonderen.

Interessante en eclectische verzameling

Deze immense verzameling wordt nu geveild door Sotheby’s op 21 en 22 november in Parijs. Er zit van alles in, van literatuur van Breton en Eluard tot en met kunstwerken van Picasso, Warhol, Hockney, Damien Hirst, Donald Judd en andere grote namen.

En uiteraard ook van de Franse klassiekers die thuishoren in dergelijke royale decors als Claude en François-Xavier Lalanne of de gebroeders Giacometti, Paul Klee, Miro en Calder. Met deze namen moet het wel een succes worden.

Bovendien werd een deel van de collectie eerder wereldwijd geëxposeerd, onder meer in London, New York en Hong Kong. Dus komen de kopers uit alle windstreken vandaan.

Voor meer info en voor wie nog even een glimp van deze rijkdom wil opvangen, verwijzen we naar de site van het veilinghuis: www.sothebys.com.

Irving Penn - Blast
Irving Penn – Blast© –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content