Eve Chair wint award in Keulen

De Eve Chair van Piero Lissoni werd met een award beloond op de International Furniture Fair in Keulen.

De Italiaanse meubelproducent Cassina kreeg tijdens de International Furniture Fair in Keulen de award “Meest vernieuwend interieurontwerp” uitgereikt voor de Eve Chair van Piero Lissoni. De stoel was er voor de eerste keer te zien in een witte en zwarte versie.
Tijdens de internationale meubelbeurs in Keulen, die liep van 19 tot 24 januari, stelde Cassina zijn collectie van 2009 voor. Deze collectie respecteert de waarden van het Italiaanse bedrijf: expertise in het maken van hedendaagse producten en ervaring in het werken met verschillende materialen als hout, leder en metaal. Cassina werkt met de nieuwste technologie├źn, zoals bijvoorbeeld de techniek om stikkingen op leder onzichtbaar uit te voeren.

‘Best of the Best – Interior Innovation Award Cologne 2010’

Met de ‘Cassina I Contemporanei Collection’ introduceert Cassina nieuwe ontwerpen van onder meer Piero Lissoni, een van de meest succesvolle Italiaanse designers voor Cassina.
Lissoni’s ontwerpen – de ‘Eve Chair’, ‘Toot sofa system’, ‘Naan table’ en de ‘Radar cupboard’ – zijn veelzijdig en bieden meerdere interpretaties. Voor die eerste, de ‘Eve Chair’ mocht Cassina de ‘Best of the Best – Interior Innovation Award Cologne 2010’ in ontvangst nemen.

De ontwerper van de stoel legt uit hoe hij bij dit ontwerp uitkwam: “Ik beeld mij een familie van palindromen in, van symmetrie. Ik voeg daar graag het driedimensionale aspect aan toe, zodat ze tot leven komen en ik ze in een publieke ruimte kan zetten. En zo is de collectie geboren. Pure objecten en plastische vormen van vage mysterieuze eenvoud, die symmetrisch en veelzijdig zijn.”

I Maestri Collection
Verder presenteerde Cassina ook nog de ‘I Maestri Collection’: een selectie van de grootste klassiekers in design, maar dan herontworpen. Het icoon van die collectie is de ‘Tre Pezzi armchair’ van Franco Albini.

Ook Charlotte Perriand, de Franse ontwerpster die ettelijke jaren doorbracht in Japan, stelde in deze collectie haar nieuwe remakes voor, in Japanse minimalistische stijl. Haar remake is een vermenging van haar verleden in Japan en het heden in het Westen met het doel ieder object toegankelijk te maken voor de hedendaagse designliefhebber.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content