EPNS silverware

3664929 © Epns

Ik las op de site http://weekend.knack.be/lifestyle/wonen/antiek/ een artikeltje over antiek. Daar stond uw mailadres vermeld.We zijn een weekend naar België geweest en vonden in een oude rommelhuis dit dienblad met koffiepot, theepot, suiker- en roompot. Eronder staan de letters EPN. Op internet staat informatie dat het om verzilverd werk zou gaan.Het is vrij zwaar: dienblad weegt 534 gram, theepot 609 gram, koffiepot 738 gram, roomkan 235 gram, suikerpot 226 gram.Onze vraag is: hoe maken we dit schoon? Wel of niet poetsen? En heeft het nog waarde?Heeft u voor ons antwoorden?Bij voorbaat hartelijk dank voor de moeite!

Ik las op de site http://weekend.knack.be/lifestyle/wonen/antiek/ een artikeltje over antiek. Daar stond uw mailadres vermeld.

We zijn een weekend naar België geweest en vonden in een oude rommelhuis dit dienblad met koffiepot, theepot, suiker- en roompot. Eronder staan de letters EPN. Op internet staat informatie dat het om verzilverd werk zou gaan.

Het is vrij zwaar: dienblad weegt 534 gram, theepot 609 gram, koffiepot 738 gram, roomkan 235 gram, suikerpot 226 gram.

Onze vraag is: hoe maken we dit schoon? Wel of niet poetsen? En heeft het nog waarde?

Heeft u voor ons antwoorden?

Bij voorbaat hartelijk dank voor de moeite!

EPNS zilver

De afkorting EPNS verwijst steeds naar Electro Plated Nickel Silver. Het gaat dus om door middel van electrolyse verzilverd wit metaal op basis van nikkel. Er ligt dus maar een heel dun laagje zilver op. Deze techniek werd en wordt nog steeds gebruikt, vooral sinds het midden van de 19de eeuw. Het setje kan van Britse makelij zijn. De waarde is gering: 25 euro. Je kunt alles met koper- of zilverpoets opfrissen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content