Een robot om in te liggen

© Quinze & Milan

De Cubebot van Quinze & Milan maakt deel uit van het gloednieuwe salon Most van Tom Dixon.

Het is eens iets anders dan een knuffelbeer, deze gigantische robot om op te liggen. De Cubebot biedt de bezoekers van de internationale meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan een welkome gelegenheid om uit te rusten.

Voor de robot bundelden het Belgische designbureau Quinze & Milan, de Amerikaanse ontwerper David Weeks en de New Yorkse producent van ongewone designobjecten Areaware de krachten. De Cubebot is gemaakt uit het typische schuimrubber van Quinze & Milan, QM Foam.

Tot 22 april verwelkomt de Cubebot de bezoekers in het Nationaal Museum van Wetenschap en Technologie in Milaan. Daar presenteert de wereldberoemde designer Tom Dixon voor het eerst zijn eigen selectie van ontwerpers van over de hele wereld.

Naast Quinze & Milan zijn ook het Belgische, piepjonge designmerk Objekten van Alain Berteau en het Belgische Tamawa van Hubert Verstraeten geselecteerd voor ‘Most’. Tom Dixon zelf tekent present met zijn eerste homecollectie ‘Eclectic’, die hij in januari op de Parijse meubelbeurs Maison & Objet presenteerde. Centraal thema is de band tussen technologie, cultuur en design. (YU/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content