Een designstrategie voor uw gemeente

De workshop van Design Vlaanderen en VVSG helpt steden en gemeenten design te integreren in de openbare ruimte.

Design in de straat of in het park om de hoek. Het kan een stad of gemeente net iets aantrekkelijker en sfeervoller maken. Ook lokale overheden zijn zich daar de laatste jaren steeds meer van bewust. Om hen te helpen organiseert de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) samen met Design Vlaanderen vier workshops.

Design staat op het eerste zicht ver af van de lokale besturen. Maar als u het wat naderbij bekijkt, ziet u dat stads- en gemeentebesturen erg actief zijn op dit vlak. Omdat de wetgeving over openbare architectuur en design zo omslachtig lijkt, wil de workshop steden en gemeenten een hart onder de riem steken. Of hun droom van een mooi stadsparkje met fontein past binnen de beperkingen van de wet, kunnen ze daar aan een expert vragen. Er worden ook verschillende manieren voorgesteld om design te integreren in de stad of gemeente. Gaande van de inrichting van openbare gebouwen en straatmeubilair tot de nieuwste ontwerpen op vlak van ecologisch design.

De ontmoetingen hebben plaats in Kortrijk, Gent, Antwerpen en Genk. Elke stad krijgt een aangepast programma. Daar kunt u luisteren naar verhalen over gerealiseerde projecten in uw buurt of u kunt zelf een ontwerp bespreken.

Ruth Vanden Berghe

Kortrijk: 28 aprilGent: 5 meiAntwerpen: 12 meiGenk: 19 mei

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content