Een aardig containervondstje

stoelen van Vico Magistretti © d

Ik vond deze stoelen in een container, ze werden dus weggegooid. Onderaan kleeft er een merkje op: Cassina. Ze zouden van Vico Magistretti zijn en uit 1964 dateren.E

Nu is het wel zo dat de stoelen nogal beschadigd zijn, bij allemaal ontbreekt de rugriem, de verf en het leder is ook beschadigd door gebruik.

Is het het waard om deze stoelen te laten restaureren? En zo ja, waar?

Wat is de huidige waarde, en wat na eventuele restauratie?

Een aardige containervondst

Dit is een mazzeltje! Een containervondst! Ik zelf kijk ook altijd in containers en pluk daar wel eens iets aardig uit…. Deze mooie stoelen van de befaamde Italiaanse designer Vico Magistretti (1920 – 2006) werden rond 1964 geproduceerd door Cassina. Ze lijken wat op een ouder ontwerp van Magistretti, de Carimate. Magistretti werd vooral later beroemd toen hij naast Cassina ook voor Kartell, De Padova, Flou, Fritz Hansen en Artimide ging werken. Voor Cassini ontwierp hij ook de schitterende zitbank, de Maralunga, die nog steeds heel populair is en het boekenrekje Nuvola Rossa. Maar deze stoelen zijn zeldzaam. Het leder zou ik door een degelijke schoenmaker laten herstellen, niet vervangen! De zwarte verf zou ik zelf bijlakken. Niet de gehele stoel herschilderen. Je kan het ook proberen met linotop. Kan je eventueel vragen aan een meubelrestaurateur ook. De waarde? per stuk een 250 à 300 euro. Ine en speciaalhandel zou je er het dubbele voor neertellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content