Edingen & Ath: twee beurzen vol oude keramiek

© Rob Michiels

Met de twee nieuwe beurzen worden verzamelaars van antieke keramiek verwend.

Verzamelaars van antieke keramiek worden verwend, want zowel in Edingen als in het nabijgelegen Ath gaat er een antiekbeurs open gespecialiseerd in oude keramiek uit Oost en West.

Straks zakken er weer heel wat verzamelaars uit heel Europa af naar Edingen en Ath, waar er twee kleine antiekbeurzen van topniveau worden georganiseerd. Het aanbod is beperkt tot oude keramiek.

Je ontdekt er wel wat archeologica uit de Oudheid, maar vooral sierkeramiek uit de periode van de 15de tot en met de 19de eeuw. Het aanbod reikt van tegels en borden uit Iznik tot majolica uit Italië en uiteraard veel Delfts aardewerk en Oosters porselein. Op deze beurzen exposeren gereputeerde handelaren.

Het 10de Internationale Salon van de Oude keramiek in het kasteel van Edingen laat ons het rijkste aanbod zien, met deelnemers uit binnen- en buitenland. In de Manoir du Bois du Renard in Ath (344, Chaussée de Bruxelles) exposeren een tiental handelaren hun glas en keramiekcollectie, onder de vlag van de 2de Lentedagen van de Keramiek.

Piet Swimberghe

Het 10de Internationaal Salon van de Oude Keramiek gaat door in Edingen van 28 april tot en met 2 mei, dagelijks van 11 tot 19u.
De 2de Lentedagen van de keramiek in Ath gaan door van 27 april tot en met 2 mei, van 11 tot 18u.Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content