Duurzaam design

Het EESC lanceert een duurzame designwedstrijd voor creatieve Europeanen.

2009 is het Europese jaar voor innovatie en creativiteit. Volgens het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) meteen ook het ideale moment om een wedstrijd te lanceren voor de creatieve Europeanen in ons midden. Samen met de promotionele organisatie ‘Designed in Brussels’ gaat het EESC op zoek naar een innovatief, creatief een duurzaam ontwerp. Het winnende design van de wedstrijd ‘Design ZeroNine’ zal in een beperkte oplage geproduceerd worden.

De designwedstrijd wil elke creatieve Europese professional of designstudent aanzetten om een duurzaam promotioneel geschenk te ontwerpen. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn twee erg belangrijke vereisten. Op die manier wil de Europese Unie een goed voorbeeld uitdragen naar de rest van de wereld. Het moderne en internationale ontwerp zal dan bij officiÔle gelegenheden door de voorzitters of parlementsleden overhandigd worden.

Het design moet gebruiksvriendelijk zijn met een ontwerp voor dagdagelijks gebruik. Het EESC wil een ergonomisch, licht en klein design dat kan geproduceerd worden binnen de Europese Unie. De deelnemers moeten hun ontwerp voor 15 augustus indienen. De winnaar, die een geldprijs van 10000 euro ontvangt, wordt in september bekendgemaakt op een expositie met een selectie van de beste designs. Het winnende design zal ook in een ‘limited edition’ geproduceerd worden.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content