Driemaal vintage design op de markt

© Hubert Delouvroy

Voor speurneuzen van vintage design wordt september een extra drukke maand met drie grote, internationale markten.

Voor speurneuzen van vintage design wordt september een extra drukke maand met drie grote, internationale markten.

Op zaterdag 11 en zondag 12 september trek je naar de prachtige gietijzeren hal van Tour & Taxis in Brussel voor de Brussels Design Market. Deze beurs van vintage design wordt al vele jaren georganiseerd, maar pas voor de tweede maal op deze unieke locatie. De industriële hal waarin toch vele tientallen handelaren hun waar exposeren is een heus filmdecor. De beurs begint om 8 uur ’s morgens.

Op zondag 19 september kan je op de Gentse Vrijdagmarkt terecht voor het Vintage Design Event. Vorig jaar was deze markt, georganiseerd op een autoloze zondag, een enorm succes, met bezoekers en deelnemers uit binnen- en buitenland. Deze beurs begint officieel om 8 uur, maar de speurneuzen kunnen beter twee uur vroeger de veren uit, want al om 6 uur lopen daar flink wat verzamelaars rond.

Het laatste weekend van september kan je tot slot naar de Verbeke Foundation in Kemzeke. Deze kunststichting vol hedendaagse kunst vormt het kader voor de Collectors Items Beurs waar vooral verzamelaars objecten uit de 20ste eeuw aanbieden, van glas en keramiek tot design, van art deco tot hedendaags. Deze beurs vindt plaats op 25 en 16 september, van 10 tot 18u.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content