Douchegordijn duwt u uit de douche

Om het watergebruik te beperken bedacht de Franse designer Elisabeth Buecher een douchegordijn dat voor u beslist hoelang u mag douchen.

We durven al eens langer onder de douche staan dan strikt genomen nodig is. Hierbij verliezen we uit het oog hoeveel water bij een douche wordt verbruikt. De Franse designer Elisabeth Buecher denkt daar iets op gevonden te hebben met haar project: “My shower curtain is a green warrior”.

Buecher ontwierp een douchegordijn dat tijdens het douchen langzaam gevuld wordt met lucht. Als u niet wilt klem te komen zitten tussen het opgeblazen gordijn douchet u in het vervolg best een versnelling hoger. Een leuke variant bestaat uit verscheidene stekels die opzwellen en u zo binnen enkele minuten uit de douche duwen. Het is de bedoeling om u sneller vanonder de douche te halen en zo de overmatige waterconsumptie te doen dalen.

Het gaat voorlopig nog om een prototype en is dus nog niet te koop. Of mensen hun ontspannende douche effectief willen opgeven om het milieu te redden, valt nog af te wachten.

Elisabeth Buecher is een textielontwerpster die graag de gewoonten en vooroordelen van mensen aan de kaak stelt. Ze is mateloos geïnteresseerd in opblaasbare technieken en 3D en in het gebruik van plastiek en wol. Ze probeert hangende sociale en milieuproblemen zichtbaar te maken door middel van spectaculaire designstukken. Buecher maakt deel uit van het recent opgerichte groepje textieldesigners: Puff & Flock.

Ruth Vanden berghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content