Dit drijvend huizencomplex is volledig zelfvoorzienend

© BrowingPass

De Canadese Catherine King en haar man Wayne Adams hadden genoeg van het vervuilende stadsleven en bouwden zelf hun droomhuis op het water.

Freedom Cove. Nee, we schrijven niet over het nieuwe stulpje van Taylor Swift, ook niet over een nieuw podium op Tomorrowland (denken we), wél over een zelfvoorziend huizencomplex dat net buiten de kust van Vancouver Island op het water ligt de dobberen. Wayne Adams (66) en Catherine King (59) bouwden hun drijvende thuis in 1992 toen ze genoeg hadden van het stadsleven en “off the grid” wilden gaan. Mission accomplished!

Dit drijvend huizencomplex is volledig zelfvoorzienend
© BrowingPass

Freedom Cove omhelst 12 drijvende platformen waaronder een dansvloer, een kunstgalerij, vijf serres en een stukje land waar Adams en King hun eigen voedsel kunnen kweken. Water halen ze bij een nabijgelegen waterval en van regenwater, terwijl 14 zonnepanelen en een noodgenerator het koppel van stroom voorzien.

Het kunstzinnige koppel -ze schilderen, beeldhouwen en musiceren- stelt hun woning tijdens de zomermaanden open aan het publiek en geeft lezingen over hoe je zelf zo zelfstandig mogelijk kan leven. (KS)

Meer foto’s kan je hier vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content