Dit douchegordijn jaagt je na vier minuten de douche uit

© Elisabeth Buecher

Sta jij ’s ochtends (of ’s avonds) veel te lang onder de douche? Dan zou een douchegordijn van de Britse designer Elisabeth Buecher wel eens de oplossing kunnen zijn.

Een douche zou niet langer dan vijf minuten mogen duren, maar in de realiteit staan we allemaal dubbel zo lang onder de warmwaterstraal. Een goede douche kan nu eenmaal zowel verkwikkend als ontspannend werken, en dan staan we heus niet met onze neus op de klok. Nochtans is te lang douchen niet goed voor de conditie van je huid, voor het bedrag op je water- en energiefactuur én voor het milieu. Na een douchebeurt van tien minuten heb je net geen honderd liter water verbruikt.

Er bestaan douchekoppen met ingebouwde timer en sommige mensen plaatsen zelfs een kookwekker op de badrand, maar het kan ook ludieker, bewijst de Britse kunstenaar Elisabeth Buecher. Zij ontwikkelde twee douchegordijnen die zich in vier minuten tijd opblazen zodat je haast niet anders kan dan je douche te verlaten. Het ene model, geschikt voor mensen die zich in bad douchen, is uitgerust van grote plastieken pieken. Het andere model, voor zij met een vrijstaande douche, blaast zichzelf op en werkt als een dwangbuis. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content