Deze zetel knuffelt je na een zware dag

© Eun Kyoung Lee

Menselijk contact kan een rotdag beter doen voelen, een knuffel wanneer je thuiskomt verlicht de stress. Tegenwoordig heb je daar zelfs al geen medemens of huisdier meer voor nodig.

Designer Eun Kyoung Lee had vaak last van eenzame avonden, en wanneer je een designer bent, dan doe je daar toch zelf iets aan? Haar oplossing is de Free Hug Sofa. Jawel, een sofa die je een dikke knuffel geeft wanneer je daar nood aan hebt. De zetel bestaat uit een hoes met twee armen die je rond je lichaam kan buigen op de manier zoals jij dat wil. Wie nood heeft aan een groepsknuffel kan gewoon meerdere Hug Sofa’s kopen en deze naast elkaar schuiven. Wie dan weer een pesthumeur heeft kan de armen ook als extra rugleuning gebruiken.

Deze zetel knuffelt je na een zware dag
© Eun Kyoung Lee / A Design

Lee’s ontwerp werd ingediend voor de A’Design prijzen en ging met een award aan de haal. Volgens Lee belichaamt de Free Hug Sofa “de onschuld van de kindertijd, de warmte van je moeder”. Wie heeft er social media nodig wanneer je échte liefde kan krijgen van je meubilair, niet waar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content