Deze fles van algen is volledig biologisch afbreekbaar

© Instagram @inhabitat

De natuur doet er soms wel 1000 jaar over om een plastic (water)fles volledig af te breken. Deze fles van Ijslandse productontwerper Ari Jónsson begint zichzelf te recycleren vanaf dat ze leeg is.

Zelfs in landen waar het kraantjeswater rijkelijk vloeit is het moeilijk om mensen te overtuigen dat ze hun plastic flesjeswater maar beter kunnen opgeven. Zelfs wanneer studies bewijzen dat het leidingwater soms zelfs gezonder is dan de variant in een plastic fles. Een glas rechtstreeks onder de kraan houden blijft voor hen bizar genoeg een onnatuurlijke gewoonte. Daarom dat deze tien drinkflessen hen een handje kunnen helpen.

Ook het werk van een student aan de kunstacademie van Ijsland is een hele grote stap in de goede richting. Hij gebruikt algen als alternatief voor non-recycleerbaar plastic.

De ecologische waterfles van Ari Jónsson werd vorige maand gepresenteerd op het DesignMarch festival en is volledig biologisch afbreekbaar.

Door verpulverd agar (een bijproduct van algen) met water te mixen creëerde Jónsson een gelei-achtige substantie die hij vervolgens verwarmde en in een mal goot, die hij daarna overgoot met ijskoud water zodat zijn fles kon harden.

Het eindproduct is stevig genoeg om vloeistoffen in te vervoeren, en breekt zichzelf af wanneer het weer leeg is. Jónsson geeft toe dat het water af en toe wel een ziltig smaakje kan krijgen als je het te lang in de fles laat zitten, maar dat het wel altijd drinkbaar blijft. Zij die graag algen en zeewier eten kunnen gerust ook aan het flesje knabbelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content