Deze designlamp maakt dromen van koffielovers waar

Koffielamp © .

Krijg je maar geen genoeg van het zwarte goud? Dan hebben we goed nieuws. De Nederlandse designer Willem Heeffer recycleerde de boilers van espressomachines en maakte er stijlvolle designlampen van. Zo brengt je koffieverslaving licht in huis.

Willem Heeffer is een Nederlandse designer die opereert vanuit Helsinki. Hij staat erom bekend originele ontwerpen te maken met gerecycleerde materialen. In het verleden maakte hij al lampen van oude wasmachines en een kroonluchter van Heinz bonenblikken. Voor zijn nieuwste creatie nam hij de boilers van espressomachines onder handen.

De lampen zijn de eerste objecten in een nieuwe reeks die The City as a Mine werd gedoopt. De bedoeling is om rommel om te toveren in echte designpareltjes. Heeffer gaat verschillende fabrieken in Helsinki bezoeken om industriële afvalmaterialen te verzamelen. Naast het maken van designobjecten zal hij ook een catalogus opstellen waarin de afvalmaterialen worden opgesomd en van uitleg voorzien.

Voor de boilerlampen werkte hij samen met de Paulig koffiefabriek. Na tien jaar intensief koffie produceren, worden de espressoboilers omgetoverd tot lampen. Ze krijgen allemaal een naamkaartje waarop de serienummer van de machine staat. De eerste reeks lampen werden meteen aangekocht door Paulig zelf. Een leuke vorm van recyclage.

De boilerlampen hebben een matte zwarte of witte buitenkant en zijn beschikbaar in drie verschillende versies beschikbaar vanaf 135 euro.

Meer info: willemheeffer.nl

(LP)

Deze designlamp maakt dromen van koffielovers waar
© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content