Deze bikini maakt het zeewater schoon

Het is niet gebruikelijk dat een nieuwe bikinitrend geboren wordt in de herfst, maar voor dit nieuwe badkostuum wagen wij ons graag aan het ijsberen.

Het klinkt misschien wat vergezocht, maar de makers van deze bikini willen de oceanen helpen schoonmaken. De ingenieurs van de Riverside universiteit van Californië hebben er vier jaar over gedaan om een herbruikbare stof te ontwikkelen die water afstoot maar tegelijkertijd de vervuiling van dat water absorbeert.

De 3D-geprinte bikini wordt beschreven als een net-achtige kooi rond het lichaam en bestaat uit een soort verhitte vorm van suiker, sucrose genaamd. Die sucrose veegt als het ware door het water en verwijdert zo olie en chemische stoffen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Dit is een fantastisch materiaal dat niet schadelijk is voor het milieu en zeer kostefficient is om te produceren, zegt Mihri Ozkan, één van de ingenieurs, aan R29.

Het materiaal, dat overigens ook gebruikt kan worden om badpakken, badmutsen en wet suits uit te vervaardigen, kan 25 keer zijn eigen gewicht absorberen en houdt de vervuilende deeltjes gevangen in zijn vele poriën, zonder dat die ooit in contact komen met het huidoppervlak van de persoon die het materiaal draagt.

De ingenieurs van Riverside zeggen dat het recycleerbare materiaal zo’n 20 keer kan gebruikt worden voor het vervangen moet worden. Deze prestatie verdient een lofzang. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content