Designtalent trekt ambachtelijke kaart

© Elisabeth Leenknegt

Galerie Leenknegt presenteert het werk van tien jonge creatievelingen.

Galerie Leenknegt presenteert het werk van tien jonge creatievelingen.

Dat de appel niet ver van de boom valt, bewijzen ook Elisabeth en Jan Leenknegt. Elisabeth maakte naam met haar speelse, kleurrijke glasjuwelen. Die voorliefde voor glas heeft ze van haar vader, Jan Leenknegt. Hij maakt namelijk kunstwerken in glas. De kosmos, onze planeet en de vier elementen vormen zijn voornaamste inspiratiebronnen.

Tijdens de zesde editie van ‘Jong Bloed’ zijn de glassculpturen van vader Jan samen met de glasjuwelen van dochter Elisabeth te zien. Bovendien hebben de twee nu ook samen een juwelencollectie in goud gecreëerd.

Ambachtelijk Al vormt het vader-dochter-luik slechts een klein deeltje van de expo ‘Jong Bloed’. De titel verwijst dan ook niet zozeer naar vader Jan, maar wel naar het ‘jonge bloed’ van de tien jonge wolven die Elisabeth selecteerde.

Terugkerend element in de selectie is de voorliefde van de creatievelingen voor het ambachtelijke. Dat komt in heel diverse ontwerpen naar voren: van de eigenzinnige accessoires van Roos Vandekerckhove over de kleiobjecten van Veerle Van Overloop tot de uitgepuurde meubels van Jan Verhoye.

Elien Haentjens

Jong Bloed, op 6, 13 en 20 december 2009, telkens van 11 tot 18 uur of op afspraak in De Oude Zeepfabriek in Ronse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content