Designprijs voor sierlijk verlengsnoer

Joris Laarman ontwierp de sierlijke WirePod en won een designprijs in New York.

We doen meestal een hoop moeite om stekkerdozen te verbergen achter een stuk meubilair, want geef toe: het oogt niet. Dat dacht Joris Laarman ook. Dus ontwierp de Nederlandse designer de sierlijke WirePod, in opdracht van het Amerikaanse Artecnica. Met succes, want hij won er de Best New Product Designprijs mee op de New York International Gift Fair.

De stekkerdoos met vier gekrulde armen in thermoplastisch rubber is niet alleen praktisch (u kunt de draad volledig uitrollen), maar het geheel ziet er ook erg trendy uit. Volgens Laarman is het belangrijk dat functionaliteit en decoratie elkaar niet uitsluiten. “Functionele massaproducten zien er doorgaans goedkoop en onesthetisch uit, terwijl dat helemaal niet nodig is”, aldus Laarman.

Het 29-jarige designwonder is met de WirePod niet toe aan zijn proefstuk. In 2003 rondde hij zijn studie af aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn afstudeerproject, de opmerkelijke _ jawel _ gekrulde radiator Heatwave, werd opgepikt door Droog Design en later door het Belgische Jaga. Een eigen bedrijfje in Rotterdam en samenwerkingen met Flos en Swarovski volgden snel. Momenteel werkt Joris Laarman aan een meubelcollectie voor Vitra.

Jolien Vanhoof

Info: +31 10 244 90 87

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content