Designmuseum van Londen werpt blik op Ferrari

© Designmuseum Londen

‘Wie droomt er niet van ooit een Ferrari te bezitten of er even mee rondjes te kunnen rijden?’ laat zelfs designer Sir Terence Conran zich graag ontvallen. Ook hij is tuk op deze sportwagens en is nu, als stichter van het Londense Designmuseum, dolblij om de grootste Ferrari-expo ooit te openen in zijn designtempel.

‘Ferrari under the skin’ wordt de hommage aan de legendarische Italiaanse autobouwer Enzo Ferrari die het bedrijf opstartte in 1947. Dit wordt, tussen haakjes, ook de duurste designexpo ooit, want er worden voor 140 miljoen pond aan vintagecars binnengehaald in het nieuwe designmuseum. Enzo begon met het produceren van bromfietsen en scooters, maar bouwde dan in 1947 de 125s waarvan er een perfecte replica wordt getoond.

We kruipen ook onder zijn huid en stappen dan zijn ateliers vol tekeningen, foto’s, brieven en modellen die vroeger soms zelfs speciaal in hout werden gesneden. We maken ook kennis met klanten zoals Miles Davis, Clint Eastwood, Brigitte Bardot en Peter Sellers en natuurlijk ook met de beroemde racers Peter Collins, Mike Hawthorn en Michael Schumacher.

Het is de eerste grote Ferrari-expo buiten het Museo Ferrari in Maranello, een must voor al wie van deze rode duivels houdt, inclusief de bejaarde Conran.

Ferrari under the Skin, van 15 november tot 15 april, Design Museum Londen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content