Designkoorts bereikt hoogtepunt in Kortrijk

Interieur, hét Belgische designevenement, schiet vrijdag uit de startblokken.

Niet alleen binnen de muren van de Kortrijkse expo bruist het van de creatieve energie. Ook in de rest van de stad loopt de designkoorts de komende dagen op.

Met als thema ‘De nieuwe wereld’ is Interieur intussen aan zijn 22e editie toe. Doorheen de jaren heeft de beurs een internationale reputatie opgebouwd. Ontwerpers, designliefhebbers en fabrikanten zakken dan ook uit de hele wereld af naar Kortrijk.

Heel wat meubelmerken en designers pakken op Interieur dan ook uit met nieuwigheden. Zo stunt Established & Sons door een meer dan driehonderd kilo zware F1 McLaren-wagen op een tafelblad van amper 2 mm dik te plaatsen. En toont Design Platform Limburg er in première de Salsa-tafel met geïntegreerde iPads, die Bram Boo voor Vanerum ontwikkelde.

Kortrijk bruist

De designkoorts van Interieur verspreidt zich over de hele stad. Zo kan je onder de noemer Exterieur elke avond nakaarten over de beurs en zet Quinze & Milan, dat dit jaar tien kaarsjes uitblaast, Superieur op poten. Hun galerie en fabrieksgebouwen bieden niet alleen onderdak aan een bar, maar ook aan enkele designmerken.

Twintig jaar na zijn eerste expo is Jasper Morrison opnieuw te gast bij Gyselinck Design. De focus ligt op projecten uit de jaren tachtig. Onder het thema ‘Open Design for Sustainable Innovation’ biedt het Innovation Festival dan weer een blik op het design van de toekomst.

Ouders met kinderen kunnen de komende dagen op de Grote Markt terecht voor BLUUB, een educatief ruimteschip. Verdwaalde reizigers vinden dan weer ongetwijfeld hun weg naar het Kortrijkse stationsbuffet, dat voor de gelegenheid ook in een designkleedje gestoken wordt.

Dossier

Ook Knack Weekend is in de ban van Interieur Kortrijk. In ons dossier maakt u onder andere kennis met eregast Junya Ishigami, de Japanse architect die op de jongste Architectuurbiënnale van Venetië een Gouden Leeuw in ontvangst mocht nemen. Met Bram Boo, onze eigenste Designer van het Jaar, met grafisch vormgeefster Sara De Bondt en met de dames van Black Balloon, die de Interieur-medewerkers in een passend kleedje mochten steken.

Verder nemen we ook een kijkje in enkele realisaties van architecten de vylder vinck taillieu, die de scenografie van Interieur voor hun rekening namen. Knackweekend.be neemt u in woord én beeld mee naar de productiestudio’s van Les Ballets C de la B/LOD en naar de bijzondere dierenkliniek Malpertuus, één van de meest recente realisaties van het bureau.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content