Designhuis voor de kat

Mensen gaan soms heel ver voor hun geliefde huisdier. Amerikaans designer Leo Kempf ontwierp een designhuis voor zijn kat.

Poezen zijn kieskeurige dieren, iedereen die thuis een kat heeft rondlopen kan dit beamen. Hebt u net een mooie krabpaal voor ze gekocht dan vinden ze wel een stoel die interessanter lijkt om hun nagels aan te scherpen. Toch doen kattenliefhebbers alles voor hun favoriete huisdier. Amerikaans designer Leo Kempf ging hier wel zeer ver in en gaf zijn kat een eigen designvilla.

Het huisje is opgebouwd uit witgeschilderd hout met vooraan een kartonnen terras waar de kat zich kan op uitleven. De verstopte ingang houdt ongewilde bezoekers buiten. Via deze ingang komt het katje op een helling die hem/haar leidt naar de kamer op de eerste verdieping. Het tapijt van schapenvel en de schilderwerkjes aan de muur geven deze ‘woonkamer’ een gezellige toets. Om het schoonmaken wat makkelijker te laten verlopen, is het dak afneembaar en ook het plexiglas kan worden vervangen.

Deze kattenvilla is misschien de oplossing om af te raken van die pluchen kattenmandjes in uw interieur. De villa is helaas niet te koop maar dat hoeft handige baasjes niet tegen te houden zelf een kattenhuis ontwerpen.

Ruth Vanden Berghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content