Designfeest in Amsterdam

ExperimentaDesign is een van ’s werelds interessantse designevenementen.

ExperimentaDesign in Lissabon is een van ’s werelds interessantere designevenementen. En de vijfde editie van de tweejaarlijkse manifestatie is des te boeiender omdat ze ook op verplaatsing speelt: na Lissabon, waar van 5 tot 7 september een warm-up loopt, verhuist ze vanaf 18 september naar Amsterdam. Het initiatief daartoe komt van het Nederlandse designcollectief Droog Design.

Het centrale thema dit jaar is Space and Place en wordt uitgewerkt in tentoonstellingen, debatten en architectuurwandelingen. Daarbij reflecteert ExperimentaDesign over onderwerpen als esthetiek, duurzaamheid en economie. In Lissabon wordt de biÔnnale gedomineerd door Peter Zumthor, de gerespecteerde Zwitserse architect, onderwerp van een grote tentoonstelling en conferentie.

In Amsterdam zijn er onder meer een grootschalige typografische installatie van graficus Stefan Sagmeister en een reeks tentoonstellingen. Zo is er Come to my place, waarin acht designers en designcollectieven uit verschillende landen elk trachten een echt huis te maken van een anonieme cel. Sunday Adventure Club wordt, enigszins mysterieus, aangekondigd als een stedelijke interventie op zes braakliggende terreinen in Amsterdam. Onderwerp: de manier waarop informele clubs en online community’s spelen met het stadslandschap. En dan is er nog een evenement van Droog Design over Urban Play. Intrigerend!

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content