Designertas houdt voedsel fris

De ‘Intelligent Mobility Scale Bag’ ziet eruit als een designertas, maar is speciaal ontworpen om voedsel fris en vers te houden.

De ‘Intelligent Mobility Scale Bag’ ziet eruit als een designertas, maar is speciaal ontworpen om voedsel fris en vers te houden. De Tsjechische student Karel Vrànek ontwierp de handige tas voor zijn deelname aan de wedstrijd ‘Electrolux Design Lab’. Deze internationale ontwerpwedstrijd daagt studenten van over heel de wereld uit om na te denken over de apparaten van de toekomst. Dit jaar kregen de deelnemers de opdracht om een huishoudtoestel te ontwikkelen met ‘Intelligent Mobility’. Uit 1.300 concepten werden 25 halve finalisten geselecteerd, waarvan Vrànek er één was.

En die halve finaleplaats was zeker terecht: de ‘coole’ tas van de jonge Tsjech is een knap staaltje ontwerptechniek. Ze ziet er niet alleen hip uit, maar houdt ook voedsel of drank binnenin lekker koel. De kleurrijke plaatjes aan de buitenkant zetten immers zonne-energie om naar koelte binnen in de tas. Door de tas groter te maken, kan ze evengoed dienen als boodschappentas.

Of Vrànek met zijn ontwerp ook doorstoot naar de finale in Londen weten we in de week van 11 juli. De concurrentie is groot: ’s werelds kleinste microgolfoven, een draagbare wasmachine voor op reis of een botsende smoothieblender zijn maar enkele concurrenten.

De winnaar van de ‘Electrolux Design Lab’-wedstrijd krijgt 5.000 euro en een betaalde stage van 6 maanden in het Electrolux global design centre. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content