Designers gezocht

© Tom Lagast

Tijdens het Innovation Festival krijgt u misschien de kans om uw droomidee eindelijk te realiseren.

Zowel in Kortrijk als in Brussel is men op zoek naar (amateur)designers.

In oktober vormt Kortrijk het decor voor het Innovation Festival. De West-Vlaamse stad wil samen met Designregio Kortrijk jong en oud creatief aan de slag laten gaan. Nog tot 1 juni kan elke amateur ontwerper zijn kans wagen om zijn droomidee of product waar te maken. De vijftig geselecteerde voorstellen worden tijdens het festival gerealiseerd.

Omdat het hele gebeuren kadert in het Europese project ‘Pro Inno’ dingen de drie finalisten ook mee naar het ‘Beste Europese idee’ tijdens het Innovation Festival in de Estse hoofdstad Tallinn volgend jaar.

Festivalbezoekers kunnen in oktober het hele productieproces, van idee tot prototype, meemaken. Daarnaast zullen zij aan de hand van een tentoonstelling van de ontwerper Thomas Lommee, lezingen en workshops meer te weten komen over design als denkproces.

Kwaliteitslabel

Studenten en professionele ontwerpers die gefascineerd zijn door het milieu kunnen dan weer een ‘OVAM Ecodesign Award’ in de wacht slepen. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij beloont producten met een ecologisch design. De inschrijvingen sluiten op 3 september.

Die OVAM Award maakt deel uit van de Henry van de Velde awards. Voor de vijfde keer reikt Design Vlaanderen de kwaliteitslabels uit. Vlaamse, Waalse of buitenlandse ontwerpers die dit jaar een product op de markt brachten voor een Vlaams bedrijf maken kans om een award in ontvangst te nemen. Zowel designers als bedrijven kunnen zich dus nog tot 31 mei aanmelden.

Tiffany Philips

Innovation Festival Kortrijk: van 8 tot 25 oktober.
Inschrijven kan nog tot 1 juni via de website.

Henry van de Velde Awards: reglement en inschrijvingsformulier is terug te vinden op de website.

Inschrijven voor de OVAM Ecodesign Award kan nog tot 3 september. Meer info op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content