Designer James Irvine sterft op 54-jarige leeftijd

James Irvine, Brits industrieel designer overleed gisteren op 54-jarige leeftijd. James Irvine werd vooral bekend van zijn ontwerpen voor Artemide, Foscarini en Cappelini. Daarnaast was hij medeontwerper bij cameramerk Canon en ontwierp hij de Mercedes-Benz bussen voor het openbaar vervoer in Hannover. Ook de schrijfmachines van Olivetti heeft hij op zijn naam staan. Dat schrijft de Architect.


James Irvine, Brits industrieel designer overleed gisteren op 54-jarige leeftijd. James Irvine werd vooral bekend van zijn ontwerpen voor Artemide, Foscarini en Cappelini. Daarnaast was hij medeontwerper bij cameramerk Canon en ontwierp hij de Mercedes-Benz bussen voor het openbaar vervoer in Hannover. Ook de schrijfmachines van Olivetti heeft hij op zijn naam staan. Dat schrijven de Architect en Design Week.

Irvine studeerde design aan het Kingston Polytechnic in Londen alvorens hij zijn masterdiploma behaalde aan het Koninklijk kunstcollege in 1984. Vervolgens verhuisde hij naar Milaan waar hij heel zijn leven heeft vertoeft.

Recentelijk werkte Irvine als creatief directeur bij de firma Thonet, dat gespecialiseerd is in houten meubilair. Hij werkte ook als designer bij het Japanse merk Muji. Deze twee beroepen combineerde hij met het ontwerpen van design in samenwerking met Konstantin Grcic in 2009. Een van zijn laatste ontwerpen was voor meubelfabrikant NgispeN, de welgekende Blaster Chair.

De begrafenis vindt nu woensdag plaats in Milaan. (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content