Designaward voor trendy kookpotten

De Vlaamse Designer Frederik Aerts wint Henry van de Velde Publieksaward 2008 met zijn ‘neo cookware’-kookpotten.

In de potten roeren hoeft niet saai te zijn. Met een stel hippe kookpotten wordt de tijd die u in de keuken doorbrengt erg trendy. Designer Frederik Aerts ontwierp voor keukenbedrijf Berghoff ‘neo cookware’, een collectie designkookpotten, en won daarmee de Henry van de Velde Publieksaward 2008.

In de ‘Neo cookware’ – kookpotten vloeien functionaliteit en design samen. Het vlakke deksel met handvaten vormt de basis van het ontwerp. Door het deksel te draaien, gaan de handvaten van het deksel en de kookpot op elkaar liggen. Zo vormen beide elementen één geheel. Bovendien komt op die manier het afgietgedeelte vrij, waardoor kokend water op een veilige manier kan uitgegoten worden.

Design Vlaanderen selecteert ieder jaar vijftien innovatieve ontwerpen van Vlaamse designers en stelt ze tentoon in de Loketten van het Vlaams Parlement. Het publiek mag dan zijn stem uitbrengen. De publieksprijs levert Frederik Aerts de mooie som van 2500 euro op. Het is niet de eerste keer dat Aerts op het hoogste schavotje staat. Ook in 2007 kreeg hij de Henry van de Velde Publieksaward. Dat was toen voor het ontwerp ‘Bryce’, een radiator voor Vasco.

Wie de vijftien ‘Henry van de Velde Labels’ nog niet gezien heeft, krijgt vanaf 14 maart op interieurbeurs ‘Sfeer’ een tweede kans.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content