Design Vlaanderen presenteert de beste beursontwerpen

Design Vlaanderen exposeert ‘best of’ van internationale designbeurzen.

Als u de internationale designbeurzen van het voorjaar om één of andere reden hebt moeten missen, kunt u bij Design Vlaanderen uw schade inhalen. Vanaf 12 september kunt u er in de galerij een schat aan nieuwe producten ontdekken.

De tentoonstelling ‘BeursNieuws’ biedt een overzicht van de meest in het oog springende Vlaamse ontwerpen van op internationale designbeurzen als ICFF New York, 100 % Design Rotterdam en Maison & Objet Parijs. Op die beurzen stellen fabrikanten hun nieuwe producten voor aan publiek en pers. Ook is het een ideale gelegenheid om die nieuwe ontwerpen te toetsen aan de reacties van de inkopers.

Kort nadien verschijnen in de vakpers massa’s boeiende en vaak uitgebreide verslagen over de nieuwste trends en het wel en wee van onze Vlaamse ontwerpers. De artikels mogen dan wel geïllustreerd zijn met een massa foto’s, op de echte modellen is het vaak lang wachten.

Aan dat verlangen wil Design Vlaanderen tegemoet komen. Daarom presenteert de organisatie een soort ‘best of’ van de verschillende beurzen. Zo kan u in de galerij de nieuwste collectie tassen van MichaÔl Verheyden ontdekken. Of een ontbijtset van Nedda El-Asmar, de zetel ‘Nimbus’ van Tom De Vrieze of de speciale plantenpotten van Alain Gilles. De selectie omvat heel verschillende ontwerpen.

De tentoonstelling ‘BeursNieuws’ loopt van 12 september tot 26 oktober. Ze neemt deel aan het programma van het Brusselse evenement Design September en Open bedrijvendag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content