Design Vlaanderen maakt Labels 2010 bekend

Naar jaarlijkse gewoonte bekroont Design Vlaanderen een aantal producten met zo’n Label. Uit de 132 inzendingen overleefden er 38 de eerste ronde. Die designers mochten hun product in een tweede ronde voorstellen in de Design Vlaanderen Galerie. Uiteindelijk koos de jury er zeven uit.

Het Label is een kwaliteitslabel. Het houdt niet alleen een erkenning in voor het werk van de designers, maar is ook een gratis promotiemiddel. Kennismaken met de producten kan op de tentoonstelling in De Loketten in januari. Tijdens die expo mag het publiek stemmen voor één van de zeven producten. De winnaar ontvangt het jaar nadien de Henry van de Velde publieksprijs.

De zeven nieuwelingen op een rijtje:

1. CLS, externe mobiele harde schijf, Sylvain Willenz voor Freecom Technologies BV 2. DAS BRETT, boekenplank, Kaspar David Hamacher 3. DIABOLO, 2-zijdig kinderbordje, Koert Vanoverbeke | Pars pro toto voor Hoppop (onder Dorel Group) 4. GRAND PRIX, karpet, Bart Goderis voor B.I.C.-carpets 5. °ON LINE, verlichting, Bart Lens | Objetbart voor Eden Design 6. SANAA, modulaire vitrinekast, Pieter Lesage & Alexander Crolla | Concrete, allround creative voor Meyvaert Glass Engineering 7. SOUFFLE, kapstok, Miel Cardinael & Sven Goemaere | Am

Elien Haentjens

Tentoonstelling Henry van de Velde Awards en Labels, van 19 januari tot 26 februari 2011, gratis toegankelijk in De Loketten van het Vlaams Parlement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content