Design snoepen langs Gentse Leie

© Oeverture

De vierde editie van het Gentse Oeverture staat in het teken van de Belgische architectuur.

Verspreid over het Gentse stadscentrum kan het publiek tijdens Oeverture op zo’n 25 plaatsen kennismaken met design, kunst en architectuur. Bootjes brengen de bezoekers van de ene naar de andere locatie.

De eerste bootstop ligt bij Cargo Licht&Zinnig, waar de Belgische lichtfabrikant Modular Lighting Instruments de evolutie van de LED schetst. Zaakvoerder Pierre Misseghers is tevens de man achter Oeverture.

Ook in het nabijgelegen MIAT komt licht aan bod: Passion 4 Wood presenteert er zijn nieuwe collectie houten designlampen. Een beetje verderop in de Nemrodzaal toont Design Vlaanderen dan weer zijn Nieuwe Oogst.

Modernistisch pand

Bootstop nummer twee houdt bij Galerie Pont & Plas in hartje Gent halt. Tijdens Oeverture kan je in deze juwelen- en kunstgalerie kennismaken met het werk van de Zweedse juweelontwerper Tore Svensson. In Galerie Lachaert kregen de jonge ontwerpers James Van Vossel en Carolien Van Den Hole, alias Maison Caro, carte blanche om de gastenkamers boven de galerie in te richten.

Ook juweelontwerpster Elisabeth Leenknegt gooit de deuren van haar winkel open. Speciaal voor Oeverture laat ze het modernistische winkelpand van architect Jacqmain van een andere kant zien. Galerie S&H De Buck pakt uit met de expo ‘Architectuur – tussen droom en werkelijkheid’.

Minikeuken

Nieuw bij deze vierde editie zijn de Oeverture-spots langs de Gentse binnenring. Speciale shuttles brengen je bijvoorbeeld naar het kunstencentrum Zebrastraat, waar je inzicht krijgt in de eerste werkersappartementen van begin twintigste eeuw. Of naar het gloednieuwe atelier annex ontwerpbureau van designer, kunstenaar en architect Philippe Allaeys.

In de Gentse showroom van Boffi, Kobalt, kom je te weten hoe de oude havendokken er binnenkort uitzien. Daarnaast kan je er in première kennismaken met de herwerkte ‘Mini-kitchen’ van Joe Colombo. Die keukentrolley uit Corian bevat zowel een fornuis, een ijskast als lades voor bestek.

Elien Haentjens

Oeverture, van 3 tot 5 september, Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content