Design Platform Limburg opent pop-up tijdens Manifesta

© Niel Kosten en Stijn Segers

De shop ‘Design in Limburg’ verkoopt werken van verschillende lokale designers.

Limburg is de thuishaven voor kunst en design, zo blijkt. Naast de Europese biënnale Manifesta en de Manifesta Bookshop organiseert Design Platform Limburg ook een heuse cornershop met werk van verschillende Limburgse designers.
De Europese kunstbiënnale Manifesta omhelst een aantal seminaries, workshops en lezingen rond hedendaagse kunst en nieuwe technieken waarvan het resultaat achteraf aan het geïnteresseerde publiek getoond wordt in de mijngebouwen van gaststad Limburg, waar ook de Manifesta Bookshop stand zal houden. Ook Design Platform zet de schouders onder de biënnale en opent de Design in Limburg Corner waar 25 jonge beloftevolle en gevestigde designers uit de regio hun werken kunnen tentoonstellen en verkopen.

De designers komen uit alle takken van het designlandschap en tonen zowel bestaand als volledig nieuw werk. Zo liet bijvoorbeeld Jill Ryckaert zich voor haar reeks sierraden inspireren door steenkool als edele vorm/steen. Johan Bruninx ontwierp zijn ‘Ready made black flock’, een volkje van mijnwerkers met pikhouweel. Gilberte Claes ontwierp met Cirkler een serie onderzetters in zwarte leisteen en vilt als herinnering aan het zwarte goud van de mijnstreek.

Daarnaast vind je in de Design in Limburg Corner ontwerpen van onder andere Jan Kuppers, Jens Dawn, Niek Kosten en Stijn Sergers, Lore Langendries en Studio Pieter Stockmans terug. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content