Design op wielen tijdens Dutch Design Bike

De Nederlandse ambassade organiseert samen met Ontwerperscollectief Yksi de tentoonstelling Dutch Design Bike.

De Nederlandse ambassade organiseert samen met Ontwerperscollectief Yksi uit Eindhoven de tentoonstelling Dutch Design Bike. Deze expo, die loopt tijdens Design September Brussel, stelt bijzondere fietsen en objecten vervaardigd met fietsonderdelen of geïnspireerd door de fiets tentoon. Van een handtas gemaakt van fietsbanden tot een kroonluchter gebouwd uit fietswielen: de tentoonstelling laat de meest innovatieve en creatieve ontwerpen zien.
Orange Bike Days
De objecten zijn allemaal ontworpen door Nederlandse designers. Zij willen zo onder meer de aandacht vestigen op massaproductie en de wegwerpmaatschappij. Daarnaast wil men het fietsen zelf promoten. De tentoonstelling is dan ook georganiseerd in het kader van de Orange Bike dagen, en deze maken op hun beurt deel uit van de European Mobility Week.

Autoloze zondag
Naast de expo zullen workshops, seminaries en fietstochten plaatsvinden. Op 18 september worden de straten van Brussel ook een paradijs voor de fietsers en wandelaars tijdens de Autoloze zondag. De toegang tot de tentoonstelling is gratis, reden te meer dus om je fiets op te springen en een kijkje te nemen. (AH)

Dutch Design Bike loopt van 15/09 tot 2/10, di-zo van 12u-18u in De Markten, Oude Graanmarkt 5, Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content