Denkgroep bezint zich over Biënnale Interieur

© Junya Ishigami

De Biënnale Interieur bezint zich diepgaand over haar toekomst.

Deze week kwam in het Flagey-gebouw een stuurgroep van experts bijeen die de krachtlijnen moet uitzetten over de volgende editie (19 tot 28 oktober 2012). Dat meldt Trends.

Interieur 2010 kreeg met 92.000 bezoekers bijna 20.000 minder bezoekers over de vloer dan in de hoogdagen, en ook grote namen uit de Italiaanse designwereld sloegen de designbeurs uit Kortrijk over. “Uiteraard evalueren we elke editie,” zegt projectcoördinator Dieter Van Den Storm. “Maar het is de eerste maal dat we zo diepgaand en via een aparte stuurgroep de strategie evalueren.”

De “thinktank” bestaat uit zes,door de raad van bestuur aangestelde personen. Het zijn Lowie Vermeersch (ex-Pininfarina), Dieter Van Den Storm, Gunther Broucke (Brussels Philharmonie), professor en design manager Saskia Westerduin (KASK, Hogeschool Gent), Dominiek Callewier (bedrijfsleider AVC, Kortrijk) en last but not least Jo Libeer (VOKA) die de leiding voor zijn rekening neemt.

“We bezinnen ons over letterlijk alles, en het is de bedoeling dat we een eindrapport maken,” zegt Dieter Van Den Storm. “Alle internationale beurzen kregen het de voorbije jaren moeilijker en wij zijn wat dat betreft dus geen uitzondering. Drie elementen kunnen beslist aan belang winnen: een meer multimedia aanpak, meer interactiviteit tussen bezoekers en standhouders, en tot slot moeten we ook durven nadenken over de inhoud van het evenementengehalte.”

Karel Cambien

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content